Bilder osv

Skylt, Hollywood


Hollywood skylten


Minnesgrej över James Dean


Tobias och jag framför Hollywood skylten


LA downtown

En Ferarri i West Hollywood

Beverly Hills skylten

Här far ni lite bilder fran i lördags iaf! Ni far ursäkta att det saknas en bokstav men jag sitter pa en tysk dator.
Igar var vi pa bio, Jag, Linda, Vermund och Badr. Vi sag pa fighting och den var helt okej. Kom hem ca klockan 1 och gjorde lite läxor innan jag sov.
Idag fick jag tillbaka provet fran i mandags och hade 49/60 vilket är bättre än sist sa jag kommer verkligen framat vilket är kul!
Efter att Tobias slutat skolan idag tog vi en taxi till köpcentret där jag köpte ett par byxor och en parfym. Sedan har det bara varit lugnt.
Börjar sent imorgon sa det blir nog lite kort och sedan en film innan jag ska sussa. Och lite plugga saklart:)
Hoppas bilderna är bra, det kommer fler sa fort jag kan (Varje bild tar nästan 10 minuter)
Kram

Bloggen vill inte med mig.

Jag har lagt upp bilderna på bloggen men det går tyvärr inte att få in dom i ett inlägg för tillfället. Ska försöka igen om en halvtimme men om det inte går så kan jag antagligen lägga in dom ikväll om Tobias kommer vara hemma eftersom jag har koden till deras internet:) Håll ut för det är fina bilder!

Fullspäckad helg!

Ursäkta den långa väntetiden på ett nytt inlägg men jag har haft såå fullt upp i helgen att jag helt enkelt inte har hunnit eftersom jag måste släpa med mig datorn till ett ställe jag kan koppla upp mig. I Lördags var jag på en tur runt i Los Angeles. Först åkte vi till Griffith park som är beläget högt upp där man har utsikt över hela Los Angeles, samt över Hollywood skylten som jag bara hade sett på riktigt långt avstånd tidigare. Det var jättehäftigt att se. Efter att vi varit där åkte vi till Hollywood, det var sjuuuukt mycket folk där så man kunde knappt röra sig där så vi tittade bara lite på affärer och inne på Kodak Theater (Där dom har oscarsgalan). Vi åkte igenom West Hollywood, förbi Beverly Hills och Bel air (Man kan inte åka där för dom har grindar) innan vi åkte till Grove's market som är som ett köpcentrum fast man går utomhus och det var väldigt vackert där! Sist av allt var vi i Santa Monica där det blåste något som kan liknas med storm! Men det var en jättehärlig dag och jag hade verkligen kul! Kom hem rätt sent och resten av kvällen hängde jag bara med lite folk. På söndagen vart det Universal studios! Det kan jag verkligen rekomendera till alla. Jag hade förväntningar på det stället men det var bra mycket bättre än jag trodde och man fick se väldigt mycket. Stunt-shower, 4D-filmer, Specialeffekter, byggnader där dom spelar in filmer och så vidare. Nu ska jag försöka lägga in ett inläg med massa bilder från helgen:)

Trånga bilar och vilse i Los Angeles

Hejsan! Den här veckan har bara försvunnit! I tisdags var vi först på stranden under eftermiddagen, på kvällen for vi till Santa monica, väldigt vackert. Vi åt mat på ett ställe som heter Bubba gump, inspirerat av forest gump. väldigt trevligt ställe som jag stark rekomenderar, framför allt om ni gillar fisk och skaldjur (jag åt fish and chips), men dom har hamburgare och vanlig cesarsallad också! Det roliga med trippen var att bilen är en Mazda Eclipse, vilket är en väldigt liten bil, så resan var en aning obekväm för oss i baksätet eftersom vi var 5 personer, haha. Men det var ändå en trevlig kväll. Dagen efter det så var det dags att vinka av Galina, som nu borde vara tillbaka i Moskva. Kändes lite konstigt att hon skulle åka. Igår skulle jag följa med Tobias för att hitta stället till hans Intership program (han ska alltså jobba här också) Vi gick till fel busshållsplats, missade massa bussar. Bara för att ta oss till rätt område tog 2 timmar, sen skulle vi hitta byggnaden, som vi gick rakt förbi utan att märka det. Tillslut hittade vi rätt, men sen väntade nästan en timmes väntan på buss. Det hela avslutade vi fulla av skratt på Donken där han fick bjuda på maten som kompensation! En helrolig kväll iaf. LA-city tour och Universal studios (säkert denna gång, har redan betalat) i helgen!

Lördag kväll

Hejsan hoppsan.
Nu så har ni fått lite bilder från Hollywood som jag tog igår kväll (Fredag) så jag hoppas att ni är nöjda för tillfället iaf:) det kommer mer, jag lovar! Var i Hollywood då på fredagen, det var kul, vi hittade jättemycket stjärnor så jag kan inte lägga upp alla jag knäppte på.
Vi missade även Britney Spears med 5 sekunder, bilen åkte precis iväg när vi kom springandes. Lite surt.
Sov 3 timmar innan det var dags att gå upp.
Åkte till Camarillo som är en outletstore. Det finns väldigt många butiker där så vi hann inte gå till alla trots att vi var där 4 timmar. Köpte en t-shirt och en väska från Calvin Klein, en huvtröja och en handduk från Tommy Hilfiger och en plånbok. Det finns massa olika märkesklädersbutiker, parfymer, solglasögon, skor osv från bla DKNY, Ralph Lauren, La Coste, Puma osv. Rekomenderas starkt! Mycket billigare där även om det fortfarande är halvdyrt.

Är rätt trött nu med tanke på dagen igår + 3 timmar sömn + dagen idag. Men jag hade kul och det är det som är viktigt! Skulle på Universal Studios imorgon men vi satsar på stranden istället med tanke på att vädret och att vi helt enkelt inte orkar, så det blir nästa helg istället.

Kram på er:)

Lite bilder:)

Jag och Marilyn Monroe

Jag och Ozzy Osbourne




Jag och Johnny Depp:D

Elvis






Jag och Elvis

Fredag och helg:)

Hej hopp!
Jag sitter här på mitt älskade fik Coffee Bean och dricker min vanliga iste, det har verkligen blivit en last! Men jag älskar den.. Om jag inte har sagt det förut så är det inte som det där istet man kan köpa hemma utan det är som vanligt te fast kallt, därför inte särskillt onyttigt!
Idag när jag var ut och rökte och kom tillbaka så satt det en lapp på dörren för att vi ska få en new roommate i helgen. Härligt! Eve tror jag hon hette men jag vet inte vart hon kommer ifrån eller när hon kommer. Nån gång under helgen iaf så det ska bli kul!

Nu ska jag ta och göra lite läxor samt att jag ska prata med lite vänner.
Kram på er allihop!

Torsdag i LA

Igår var vädret hemskt! Blåste iskalla vindar så man höll på att frysa sönder. Att jag var förkyld gjorde inte så mycket bättre kan jag säga. Låg hemma hela kvällen och läste ut min bok så nu är jag utan läsning, förutom 2 svenska tidningar och en engelsk cosmopolitan.
Idag började jag halv 9, men jag och Maite gick som vanligt till Coffee bean och handlade dryck först, min vanliga aprikosiste, den är sååå god och en av kvinnorna där vet att jag alltid tar den så hon säger "One regular apricot icetea, anything else?" när jag kommer, haha stammis redan!
Vi pratade en massa om städer och vad som var kriterier för en bra planerad stad och inte. Det var en rätt skön lektion faktiskt. Sen hade vi ILab och jag gjorde klart veckans internetprojekt och näästan unit 83's ILab.
Jag måste säga att jag och Maite pratade om engelskan och så igår och jag verkligen känner hur engelskan har blivit bättre och inte bara det utan jag känner mig mer självsäker och det känns jättebra.

Tiden går tokfort, redan torsdag! för 2 veckor sen var jag jättenervös inför resan.. och här sitter jag nu:)
Vi hörs gott folk!

Hejsvejs!

P.S Tack alla som läser min blogg och tack för alla kommentarer jag får, jättekul att läsa! Kram på er!

Tisdag!

Hejsan!
Igår på skolan skulle vi ha prov men min lärare skickade hem mig för jag hade feber, så jag fick göra det idag istället, det gick rätt bra faktiskt. Vi började på ett nytt kapitel idag, det gör vi varje vecka. Prov varje måndag. Det är inte direkt stora prov utan mer som ett läxförhör för att se att man har förstått det man gick igenom första veckan.
Skolan är skön här, jag går varannan dag förmiddag och varannan eftermiddag. På tis och torsdagar har jag SPIN vilket betyder Special Intrest. Jag har ju då conversations.

Idag flyttar min rumskamrat Maite pga flera anledningar, men hon bor iaf kvar i samma byggnad:)
Jag har inte så mycket planerat för denna vecka, mer än läxor. Men det kommer nog ändå, kanske åker på shoppingcentret eller något. Avstånden är gigantiska här och bussen är inte alltid att lita på så det är inte det lättaste att ta sig fram om man inte är 21 och får hyra bil.
Nu ska jag snart ha lektion, sen ska jag ringa och se när jag kan få internet.
Hej svejs!

Söndag

Hejsan Sverige!

I fredags var vi på Limoparty, det var sååå coolt och ett riktigt måste om ni åker hit till LA med Ef. Det är studenterna som ordnar det.

Det är som en limo fast det är en buss med soffor, blinkande lampor, allt!! Vi åkte runt med den och kom till sist till Hollywood där vi klev direkt ut på Walk of fame! Jag och Tobias (Tysk) gick omkring där och knäppte kort och hade askul! Klockan 2 avgick bussen från Hollywood och vi var tillbaka en timme senare. Vi kom väl i säng vid 5 och skulle upp 9:P blev dock inge hollywood, beverly hills idag för Galina ville åka vid 12 och klockan 6 skulle vi på fotboll så det blev lite tight med tid.


Istället gick vi till stranden där vi somnade på mage med handduken över överkroppen och bakre delen av mina ben ser ut som kokta kräftor och bränner som bara den..

Så ett tips, somna inte den första dagen på stranden, haha.


Igår var det fotboll och det var en bra match trots att ingen av lagen spräckte nollan. Synd som det var hade jag jätteont på benen och hade rejäl solfrossa. Det verkar inte bli nå  bättre trots att jag smörjer hela tiden.


Jag ska se om jag kan fixa internet imorgon så jag kommer lägga in lite bilder då från walk of fame och kanske en film från limobussen.


Ha det gott!


Fredag!

Hej mina kära läsare!

Återigen skriver jag detta innan jag lägger ut det på internet, det blir nog imorgon (fredag) som detta blir läsbart för er.

Dagen idag har varit rätt lugn, vaknade av mig själv kvart i 7 (Igen, herregud vad jag är duktig!) och klev upp, gjorde mig klar och sånt..

Efter ett tag gick jag och Maite till Coffee Bean för att köpa något att dricka, hon en kaffe av något slag, jag en aprikos-is-te.


Sen fick vi skynda till skolan men vi hann precis i tid för första lektionen. Arkitektur, det är det kapitlet handlar om. Arkitektur. 20 bilder på byggnader och sedan gissa vilken stil det är på dessa byggnader.... Inte så lätt direkt.. Men men. Hade Ilab nästa lektion och eftersom jag var klar med mitt projekt om 2 byggnader i usa (The needle tower and the statue of liberty for me) så gjorde jag klart unit 82 (kapitlet) på datorn. Gick bra. Hann också göra nästan hela läxan.

11.20 slutade lektionen och Maite och Galina slutade för dagen men jag hade lunch så vi åkte till the cheesecake factory.. MUUUUUUUUMMMS:O:O Gott i gott och säkert 300000000 kallorier i den där chokladcheescaken som jag åt. Men men, det var det värt, har kvar halva i kylen för den var sååå stora. Bild kommer.


Jag hade min lektion i Conversations mellan 13.00-14.20 och vi pratade om tur och otur samt religion. Gick rätt fort faktiskt. Det är ju lixom en pratlektion så.


När skolan var slut vandrade jag hemöver, Galina var här så jag surrade lite med henne och sen åkte hon jag och Maite till Macys och jag säger bara wooow. Tur jag inte hade så mycket pengar på mig!! Det var helt sjukt vad mycket man ville ha där.. Skor, tröjor, linnen, klänningar jaa allt.

Köpte en adapter($7.5) och ett par skor($49.90) men sen fick det räcka. Hittade ett par korta mjukisar som jag vill ha för 14 dollar så det blir 2 sånna vid nästa besök.


Just nu sitter jag bara i lägenheten och myser på, har skavsår överallt på fötterna så jag kan snart inte gå:P haha det blir att plåstra om under helgen för det blir mycket gå omkring då.


På väg till San diego på söndag ska vi ta en omväg förbi Palm springs. Mycket att göra!


Det var nog allt för nu. Eller säker inte men jag ska skona er från en 4-timmarsläsning.


Puss och kram på er


PS. Nej jag har inte ett dugg hemlängtan, aldrig har jag inte saknat hem när jag varit utomlands. Men det är såklart jag saknar mina närmaste, men som min kloka moder sa "Detta är bara en bråkdel av ditt liv, vi andra finns kvar när du kommer hem så ta vara på tiden och ha kul"


Lite svar

Hej tiffany, jag svarar på ditt inlägg här.
Jag är 19 år och betalade ca 45000;- för resan. Det beror lite på hur länge man är borta, vilken kurs man tar och vart man reser hur mycket det kostar. Jag bor i studentlägenhet med 4 andra tjejer. Jag rekomenderar det framför familj. Du kommer närmre skolan och alla människor du möter när du bor i lägenhet.
Det finns sååå mycket att göra här och du kommer ha det jättekul.
många här stannar i flera månader så 6 veckor är inte särskillt mycket. Åldern på folket här är runt 20 år så det är inga problem där:)


Nu sitter jag hos några killar och lånar deras internet och en norsk killes adapter, dom ska kanske åka iväg på en elektronik affär så då ska han se om han hittar mig en adapter.
Puss och Kram

LA

Hejsan mina kära läsare.

Nu är jag i LA, och har varit här i 2 dagar. Vill bara säga först att det här inlägget skriver jag nu utan internet, så så fort jag har internet så ska jag lägga upp det här i bloggen.


Söndag:

En lång och jobbig dag både fysiskt och psykiskt. Det var jobbigt att lämna Daniel och mamma och pappa på Arlanda. Det var också tungt att behöva flyga eftersom jag hatar det. Sen när jag landade i London så fick jag inte röka, tydligen måste det vara 3 timmar kvar till flighten för att man ska få röka. Personalen går då ut med folk en gång i halvtimmen.

Blev dock tröstad av en helt underbar dam här från LA som jag fick sitta brevid på planet så det gick bra men långsamt.


När jag landade var det en enda röra av köer, visa pass, papper, fingeravtryck och frågor.

Till slut kom jag ut och transporterades till Biltmore apartments (om ni vill kolla vart det är på typ google maps så är det på Avenue G, redondo beach)

Där fick jag äntligen träffa Maite och 2 av mina andra room-mates, Paula och Sandra från Schweiz. Vi har även en till som heter Amy och är från Japan.

Det blev en tidig kväll.


Måndag:

En kaotisk dag! För er som vill åka på en sånn här resa så ät en ordentlig frukost innan skolan på måndag, det behövs!

Vi fick göra ett test för att se vilken level vi ligger på (1-10) och sen fick vi träffa en massa olika folk från skolan så det var mycket info på en gång.

Sen gick vi runt lite i Redondo beach.

Efter det åkte vi till Venice beach som var väldigt livligt, mycket folk och mycket knäppt folk också. Men det var kul.

När vi kom tillbaka så fick vi veta resultatet och jag är på level 6.


Som övrig kurs har jag conversations.


Tisdag:

Första dagen i skolan och väldigt rörigt, har fortfarande jetlag så det är lite jobbigt.

Men det gick bra, Maite och Galina slutade före mig så jag gick med en norsk kille och åt på Starbucks innan jag hade min sista lektion och nu sitter jag alltså hemma i lägenheten.

Amy är hemma och har feber så det är rätt lugnt här.


Till helgen blir det nog fotboll på lördag och San diego på söndag.


Imorgon!!!!

Ja, imorgon är det då dags!
Jag är den mest nervösa människan på denna jord som inte kan slappna av för 5 öre. Sitter och tittar på resväskorna och känner att jag inte kommer nån vart med packningen :P men men snart så.
Köpte lite tidningar idag och en bok har jag ju redan köpt och så har jag ju min laptop då.
Har också en klocka (japp, en vanlig klocka, det var inte så lätt att hitta) så jag kan hålla koll på klockan på planet, något jag rekomenderar för långflygningar eftersom man kan se hur låååångt det är kvar.

Nästa gång jag skriver här är jag alltså där borta ca 8860 km hemifrån (avstånd räknat från Stockholm)

Ha det så bra i kalla Sverige!
Byebye

4 dagar..

Tiden bara rasar förbi och nu är det bara 4 dagar kvar.. Och jag har bara packat nästan hälften:P
Har sjukt mycket resfeber men det hör väl till antar jag!
Pratade nyligen med Maite och hon var också sjukt nervös, hon åker ju redan på fredag.
Praktiskt för mig eftersom hon skulle gå och handla på lördagen så kunde jag beställa lite saker med henne så det finns
när jag kommer på söndag kväll - sent.

Jag gruvar mig för flygningen, men emellanåt känns det inte så farligt.. Man får väl försöka tänka possitivt iaf!

Nu ska jag städa, imorrn ska jag tvätta upp allt som ska med så jag kan packa klart detta år
Bye

RSS 2.0