Längtar, längtar och längtar lite till..

Ja just nu sitter man mest och längtar och räknar ner dagarna. Igår var det 6 veckor tills jag åker.

Jag bokade ju då min resa i slutet av november. Jag valde då att bo på Biltmore, som är studentlägenheter.
I början var jag helt säker på att bo i värdfamilj men sedan ändrade jag mig.
Kände att det skulle vara lättare att hitta vänner om man bodde i studentlägenheterna och så var det närmre till skolan också.

I början på januari fick jag ett Mail från en tjej i Belgien som ska åka till LA samtidigt som mig och via henne fick jag också kontakt med en tjej från Ryssland som också ska åka dit då. Det var ju jättekul att få lite kontakt innan och samtidigt träna lite engelska innan man far iväg! En av tjejerna ska precis som jag bo på Biltmore så jag håller tummarna att jag får bo med henne!

Nej nu ska jag lämna datorn och göra något annat.
Hej

Jag kan flyga, jag är inte rädd... Eller?

Hej igen!
Det här med flygrädsla är ju ganska vanligt. Jag är väldigt flygrädd och blotta tanken på att sätta mig i ett plan gör att det pirrar till i magen. Inte sådär nervöst, utan livrädd. Första gången jag flög tycke jag nog att det var rätt kul att flyga.
Andra gången, lite mer obehagligt och sen har det ökat på eftersom.
Nu ska jag alltså sätta mig ensam på ett plan och flyga en långflygning. Men ska min flygrädsla vinna över min dröm att åka på min språkkurs? Nej, verkligen inte!
Chansen att vara med i en flygkrash är en på 11 miljoner. Alltså ganska liten. Statistiskt sätt ska du alltså flyga varje dag i mer än 29 000 år för att uppleva det.
Är du också flygrädd? Kolla in här: Luftfartsverkets sida och på Fritidsresors hemsida så kan du kolla lite mer fakta om flygning och vad som sker under flygningen.
Visst är jag nervös fortfarande. Men då går jag bara in och läser lite så blir jag lugnare.
Sen kan jag ju också börja tänka på allt kul jag ska göra i Los Angeles under 6 veckor! Då känns det mycket bättre.

Allt för mig idag!
Hej svejs

Välkommen!

Hejsan allihopa.
Jag tänkte börja med att presentera mig själv. Mitt namn Caroline och jag är 19 år.
Jag bor på en liten ö som heter Alnö strax utanför Sundsvall där det egentligen inte händer särskillt mycket.
Förra året gick jag ut gymnasiet, Handels och administrations programmet med inriktning på tursim. Att se och uppleva nya saker har alltid intresserat mig och tanken på att åka på en språkresa slog rot redan när jag var 12 år.
Det har varit tankar om allt möjligt, high school, bara en språkkurs några veckor över sommaren, collage, faktiskt det mesta. Men Los Angeles har nog alltid funnits med i bilden.
Jag gillar nämligen sol och bad. Och storstäder. I LA finns både och!
I många år har alltså tankarna snurrat, jag minns på högstadiet så hade vi en poster i vårat "huvudklassrum" med EF språkresor.
Men först i augusti förra året tog det fart på riktigt när en tjej jag känner berättade att hon skulle åka som au pair med EF till New York.
Då bestämde jag mig att det var dags.
Jag gick in på EFs hemsida och läste om LA, om skolan om allt. Och bokade in mig på öppet hus i Stockholm i november. Redan från början gillade jag Ef, jag fick svar på mina frågor snabbt och ingen fråga verkade dum.

Jag tog tåg ner till Stockholm och efter mycket irrande lyckades jag hitta rätt. Jag fick ett jättetrevligt bemötande och fick riktigt mycket bra information om allt mellan himmel och jord.
Det tog inte ens en månad innan jag hade bestämt mig för att åka. Det blev alltså en 6 veckors allmän kurs med start 6 april. Så den 5 april åker jag med British Airways först till London och därefter vidare till LA.
Det ska bli så otroligt roligt att få åka.
Nu vet ni lite vem jag är. Jag kommer skriva här innan jag åker iväg, mer om alla tankar inför resan, flygrädslan och allt som sker från bokning till kursstart.
Tack för nu.
Hejsvejs!

RSS 2.0